0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

Mivel a legtöbben rengeteg időt töltenek az autójukban, ezért az utazótér higiéniájának a szinten tartása nagyon fontos. Ebben a cikkben kivesézzük, hogy milyen módon tudsz hatékonyan porszívózni az autóban. 

 

A legfontosabb őre a higiéniának: a szőnyeg

 

Amennyiben az autódban nincsenek szőnyegek, érdemes egy új szőnyeget venni. Hiszen a szőnyeg fel fog minden olyan koszt, ami a vezető vagy a mellette utazó emberek cipőjéről hullik a földre. Ezáltal a kosz nem szóródik szét az egész padlón, ami miatt a takarításnál is elég lesz csak a szőnyegen átmenni.

 

Ám nemcsak akkor érdemes új szőnyeget venni, hogyha egyáltalán nincs az autóban a szőnyeg. Hanem akkor is, hogyha már évek óta ugyanazok a szőnyegek vannak az autóban Ugyanis a szőnyegek nagyon könnyen megfogják a szennyeződéseket, így akár egy fél éves használat után sem lehet már őket teljesen kitisztítani.

 

Így lehet még komfortosabb a takarítás

 

Ha garázsban parkolsz akkor szerencséd van, hiszen nagyon közel van a konnektor az autódhoz. Így nem kell az autót elvezetni a ház közelébe, hanem elég, ha csak simán be parkolunk a garázsba, és az ottani konnektorba csatlakoztatjuk a porszívót.

 

Ám annak is megvan az előnye, hogy ha a szabad ég alatt tisztítjuk az autót. Ugyanis ilyen módon sokkal szabadabban tudunk mozogni. Ennek az oka az, hogy a garázsban sokszor korlátolt hely áll a rendelkezésünkre, míg ezzel szemben az udvaron könnyebben elhelyezkedhetünk takarítás közben.

 

Ha még jobban szeretnéd fokozni a kényelmet a porszívózás közben, akkor érdemes beruházni egy hordozható porszívóba is. Hiszen ezt a gépet nem köti vezeték a korrektorhoz, hanem simán csak felkapjuk és oda tudjuk vinni az autóhoz. Ez a megoldás sokkal szabadabb mozgást és könnyebb takarítást biztosít. 

 

Ne spórold meg az előzetes átnézést!

 

Ahogy egy előző cikkünkben is említettük, a porszívó eltömődésének az oka legtöbbször az előzetes takarítás megspórolása vagy hiányos elvégzése. Ezért mielőtt neki fognál a porszívózásnak, ne felejts el minden olyan tárgyat kivenni az autóból, ami eltömítheti a porszívót. 

 

Olyan tárgyakra figyelj oda különösen, mint például a pénzérmék, a gyerekjátékok és egyes élelmiszerek csomagolása. Különösen akkor, hogyha sokszor utazol gyermekkel a kocsiban, ugyanis sokszor előfordul, hogy a gyerek ott hagyja az ülésen a kibontott édességek műanyag zacskóját.

A porszívózás közben fontos, hogy egy felületet se hagyj ki. Menj végig a szőnyegeken az üléshuzaton, az ülések közötti réseken, a karfákon és minden olyan részen, ami kosznak van kitéve. 

 

A porszívózással nincs vége az autó takarításnak

 

A porszívózás mellett az autó műszerfalát felejtsd el letakarítani, hiszen itt valójában sokkal több kosz gyűlhet fel, mint bárhol máshol az autóban. Ennek az az oka, hogy rendszeresen érintjük az ujjainkkal ezt a felületet, amivel szennyeződéseket viszünk fel a műanyag műszerfalra.

 

Először is a porszívózzuk át a műszerfalat, mivel a melegítő rácsok között itt is felhalmozódhat por. Ezután készíts egy lágy szappanból és vízből álló keveréket, amiben márts bele egy rongyot. A benedvesített anyagot ezután alaposan csavard ki, majd menj végig vele a műszerfalon. Ezután ismételd meg ugyanezt a lépést, csak sima víz segítségével. Kész is vagyunk.

Ha esetleg más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, azt is megtalálhatod kínálatunkban: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz!

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.