Porszívó Szűrők

Megmutatjuk, milyen egyszerű a helyes szűrőt megtalálni webáruházunkban:

Ismernie kell porszívója gyártóját és típusát. Gyorsan és egyszerűen megtalálhatóak ezek az információk a porszívója tetején ill. készülék hasán található adatcímkén.


Olvass tovább

Iratkozzon fel Speciális Magazinunkra

Szeretnénk tartani a kapcsolatot Önnel speciális magazinunk formájában, melyből elsőként értesülhet rendszeres ajánlatainkról és újdonságainkról.

Forgalmazott márkák

Aeg porszívó porzsákok
Bosch porzsákok
Daewo porzsákok
Dirt Devil porzsák
Electrolux porzsákok
Fagor szűrők
Gorenje porzsákok
Hoover porzsákok
Karcher porzsákok
LG porzsákok
Makita porzsákok
Miele porzsákok
Philips porzsákok
Rowenta porzsákok
Samsung porzsákok
Siemens porzsákok
Zanussi porzsákok
Zelmer porszívó porzsákok

Szűrők és Hepa szűrők porszívókhoz

Webshopunkban megtalálhatja a legjobb minőségű porszívó szűrőket, amelyek javítják a porszívó hatékonyságát és segítenek megőrizni a tiszta otthon érzését. Szűrők széles választékát kínáljuk, hogy porszívója zökkenőmentesen és hatékonyan működjön. Akár HEPA-szűrőre, motorszűrőre vagy porzsák nélküli porszívó szűrőjére van szüksége.

Miért cseréljük a porszívóban a szűrőket?

Ha szűrő nélkül vagy elhasználódott szűrővel porszívózik akkor növelheti az egészségügyi problémák kockázatát Ön és családtagjai számára. Szűrő nélkül lényegében port és más levegőben szálló részecskéket fúj körbe, fúj vissza a légtérbe amelyek allergiás és asztmás tüneteket válthatnak ki, légzési problémákat okozhatnak, és súlyosbíthatják a meglévő egészségügyi állapotokat.

A szűrőket úgy tervezték, hogy felfogják az olyan apró részecskéket, mint a por, a pollen és a háziállatok szőrszálai. Idővel a szűrők eltömődhetnek a bennük rekedt részecskékkel, ami csökkenti hatékonyságukat.

Hosszabbítsa meg porszívója élettartamát: Az eltömődött szűrők további terhelést jelenthetnek porszívójának, ami költséges javításokhoz vagy akár a készülék teljes cseréjének szükségességéhez vezethet.

Mikor kell kicserélni a porszívóba a szűrőket?

A szűrő cseréjének gyakorisága több tényezőtől függ, többek között az otthonában lévő levegő minőségétől, attól, hogy milyen gyakran használja a porszívót, valamint a gyártó ajánlásaitól. Általános szabályként azonban ajánlott három-hat havonta cserélni a szűrőt.

Íme néhány jel arra, hogy itt az ideje kicserélni a porszívója szűrőjét:

Csökkent légáramlás: Ha azt veszi észre, hogy porszívója nem keringeti olyan hatékonyan a levegőt, csökken a szívóerő, nem úgy porszívózik mint korábban, az annak a jele lehet, hogy HEPA-szűrője eltömődött, és ki kell cserélni.

Megnövekedett por vagy allergia: Ha a por vagy az allergiás tünetek növekedését észleli, az annak a jele lehet, hogy a HEPA-szűrő már nem szűri ki hatékonyan a levegőben lévő részecskéket. Ez különösen akkor igaz, ha a rendszeres tisztítás ellenére észlelte e tünetek növekedését.

A gyártó ajánlásai: Mindenképpen ellenőrizze a gyártó ajánlásait az adott porszívóra vonatkozóan. Egyes gyártók a HEPA-szűrő hat havonta történő cseréjét javasolják, míg mások gyakrabban történő cserét javasolnak.

Idő: Ha nem emlékszik, mikor cserélte ki utoljára a HEPA-szűrőt, valószínűleg itt az ideje, hogy kicserélje. Általános szabályként érdemes hat havonta legalább egyszer kicserélni a HEPA-szűrőt, még akkor is, ha nem észleli az elhasználódás nyilvánvaló jeleit.

Hogyan kell tisztítani a porszívó szűrőt?

A porszívó szűrő tisztítása segíthet meghosszabbítani annak élettartamát és fenntartani a porszívó hatékonyságát. Azonban nem minden szűrő tisztítható. Fontos, hogy ellenőrizze a gyártó utasításait, mielőtt megpróbálja tisztítani a szűrőt, hogy biztosítsa, hogy nem károsítja a szűrőt, és nem érvényteleníti a garanciát.

Ha a szűrőt tisztításra tervezték, az alábbi általános lépéseket követheti:

Kapcsolja ki a porszívót, és a gyártó utasításainak megfelelően vegye ki a HEPA-szűrőt.

Söpörje le a laza törmeléket: Használjon puha sörtéjű kefét vagy kefés tartozékkal ellátott porszívót, hogy óvatosan eltávolítsa a szűrőről a laza törmeléket vagy port.

Ha van rá lehetősége sűrített levegővel fújja ki csak óvatosán ne közelről ne sérüljön a filter.