0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

 

A Dyson készülékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ami nem csoda: a használatuk sokkal kényelmesebb, mint más porszívó eszközöknek. Ez többek között azért lehetséges, mert ezek a porszívók vezeték nélkül működnek, ami sokkal szabadabb mozgást biztosít porszívózás közben.

 

Hab a tortán, hogy ez a porszívó hosszútávon a porzsákokkal járó költségeket is megspórolja nekünk. Mindezt úgy teszi, hogy kiemelkedő higiéniát biztosít a lakásban más porzsák nélküli porszívókkal ellentétben - hiszen a szennyeződéseknek a 99,97%-át szívja magába. Ezáltal még jobban is teljesíthet, mint az ezen a téren alapvetően hatékonyabb porzsákkal rendelkező porszívók.

 

Ugyanakkor tény, hogy az egyszerű használata mellett a működési elve is különbözik más porszívóktól, ezért teljesen érthető, ha meggyűlik a bajod a szűrő tisztításával. Nézzük is, hogyan tudod egyszerűen és hatékonyan kitisztítani a Dyson porszívók szűrőjét! 

 

Ezért fontos rendszeresen tisztítani a szűrőt

 

Sokan azt gondolják, hogy a porszívóban csak a porzsák fogja meg a felszívott szennyeződéseket a levegőből.  Viszont ez nem igaz: van még egy kiegészítő a gépekben, ami pont ugyanezért a feladat ért felelős. Ez pedig a szűrő.

 

Mindössze annyi a különbség a két berendezés között, hogy míg a porzsák a nagyobb méretű szennyeződéseket szívja magába, addig a kisebb méretű részecskéket csak a szűrő tudja megfogni.

 

Ergo, a szűrő azért felelős, hogy a porszívó még hatékonyabban tudja szűrni a levegőt. Ez a porzsák nélküli porszívóknál még fontosabb feladat, mint más gépekben. Hiszen ebben a porszívóban nincsen hagyományos értelemben vett porzsák.

 

Ehelyett egy tartály szívja magába a szennyeződéseket, ami sok esetben kevesebb hatékonysággal szűri meg a levegőt. Ezért ezek a gépek alapvetően kevésbé higiénikusak, mint a porzsákkal rendelkező porszívók. Emiatt a szűrőberendezések hatékonyságán még nagyobb hangsúly van.

 

Így tudod könnyedén eltüntetni a szennyeződéseket a szűrőről

 

A Dyson porszívók esetében könnyű megmondani, hogy haa szűrő tisztítása szorul. Ugyanis a gép automatikusan jelez, hogyha úgy érzékeli, hogy a szűrőnek tisztításra van szüksége. Ilyenkor lágyan csavarjuk le a szűrőt, majd ezután a kukába ürítsük azt a kosz mennyiséget, ami magától lejön róla. Hiszen, hogy ha eltávolítjuk a könnyen lejövő szennyeződéseket a szűrőről, akkor sokkal könnyebb dolgunk lesz majd a vízzel történő mosáskor.

 

Miután ezzel kész vagyunk a szűrőt mossuk át vízzel. Érdemes arra ügyelni, hogy a használt víz hideg legyen, emellett ne használjuk semmilyen más tisztítószert a folyamathoz. Miután átmossuk folyadékkal a szűrőt ezután töltsük meg az egészet. Ezután fogjuk le a kezünkkel a szűrőt, és lágyan rázzuk meg.  

A folyamat közben elkerülhetetlen, hogy a víz ki folyjon a szűrűből, de ez nem baj, sőt. Segít minket abban, hogy lássuk a szűrőnek az aktuális tisztaságát. Amikor a kifolyó víz teljesen tisztává válik akkor végeztünk a szűrő takarításával.

 

Viszont ekkor még ne helyezzük vissza a szűrőt a gépbe, ugyanis a vizes alkatrész könnyen tönkre teheti az elektromos porszívót. Hagyjuk teljesen megszáradni a szűrőberendezést. Mielőtt visszaraknánk a porszívóba, ellenőrizzük le részletesen, hogy minden része száraz a szűrőnek. 

Ha esetleg más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, azt is megtalálhatod kínálatunkban: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz! 

 

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.