0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

 

Amikor elérkezik az a pont a porszívózásban, hogy meggondolod a porzsák cseréjét, akkor valószínűleg tényleg cserére szorul a porzsák a gépben. A cserét nem érdemes húzni: hiszen hosszútávon csak stresszelni fog minket a porszívó nem megfelelő működése. Nézzük, milyen jelek utalhatnak arra, ha a porzsákod cserére szorul.

Kicsi a szívóereje

A legnyilvánvalóbb jele a porzsákok megtelésének, ha a porszívó szívóteljesítménye gyengül. Hiszen ebben az állapotban egyre kevesebb és kevesebb helyre fér be a kosz, ezért a gép nem tudja felszívni a talajon lévő szennyeződéseket.

Eldobható zsák esetén nem érdemes többször használni a porzsákot, hiszen ezek a kiegészítők kizárólagosan arra lettek tervezve, hogy egyszer használjuk őket. Viszont, ha többször is használható porzsákkal van dolgod, ilyenkor szimplán csak ki kell ürítened a porzsákot.

Feltűnően kellemetlen szag jön ki a porszívóból

Amennyiben kisállat is lakik a házban, ez az eset többször is elfordulhat. Egyes szituációkban olyan kellemetlenné válhat a szag, hogy egyenesen rosszul van az ember tőle. Ugyan a kellemetlen szagtól is tud működni a porszívó, viszont a szag okozta kényelmetlenség miatt érdemes kicserélni vagy kiüríteni a porzsákot.

Ha többször is használható porzsákot használsz, a szag jelezheti a porzsák túlzott használatát is. Hiszen ezek a kiegészítők is egy idő után elhasználódnak, ami abban is megnyilvánulhat, hogy az ürítés után nem tűnik el nyomtalanul a szag.

Egy kis ideig még el lehet húzni a cserét különböző illatosítók használatával – amiket webáruházunkban is könnyedén beszerezhetsz – ám vegyük észre, ha a kiegészítő már tényleg nem használható komfortosan többé, és vegyünk új porzsákot.

Eltelt már egy hónap az ürítés/csere óta

Átlagosan a porzsákok egy hónapig/másfél hónapig tudják úgy befogadni a szennyeződéseket, hogy az ne mehessen a teljesítmény rovására. Emiatt, ha meg akarod tartani porszívód teljesítményét, akkor érdemes minimum másfél havonta cserélni vagy üríteni a porzsákot. Természetesen a kiegészítő típusától is függ az, hogy milyen gyakorisággal kell erre sort kerítenünk, de ez az idő az általános.

Hogyan lehet porzsákot venni?

Amennyiben eldöntötted magadban, hogy új porzsákot veszel, tudd biztosra a porszívód gyártóját és típusát! Ugyanis minden porzsák más típusú porszívóhoz lett gyártva, emiatt csak a gyártó alapján nem érdemes választani – hiszen típusonként is változóak a porzsákok.

Elfelejtetted a porszívód típusát? Ebben az esetben három opció áll a rendelkezésedre: az egyik az, hogy egyes kereső alkalmazások képről való felismerés funkciójával lefotózod a gépet, ezután a találatok között megkeresed a porszívódra leginkább hasonlító típust.

A második opció az, hogy megkeresed a házban a porszívó dobozát, vagy lelesed a porszívóról a típusszámot.

Az is teljesen érthető, ha nem akarsz annyit bajlódni a porszívód típusának a megtalálásával. Ez esetben az S-bageket egyenesen neked találták ki! Ezen porzsákok több porszívó típushoz is illeszkednek, ezáltal könnyebb olyat találni, amely beleillik a porszívódra. Kínálatunkban számtalan S-bag porzsák közül válogathatsz. Ebben a cikkben írtunk arról, hogy mit érdemes tudni erről a porzsáktípusról.

Ha esetleg más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, azt is megtalálhatod kínálatunkban: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz!

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.