0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

Több helyen is találkozhattál már a Dyson porszívókkal. Vannak, akik nagyon szeretik használni őket, és vannak olyanok is, akik pénzkidobásnak érzik a porszívó megvételét. A Dyson gépek ára valóban magas, ám ez azt jelentené, hogy fölösleges költeni egy ilyen porszívóra? Ebben a cikkben kifejtjük.

Kézi porszívó erőteljes szívóerővel

A Dyson porszívók kialakításuknál fogva könnyedén használhatóak takarítás közben, emellett a tartásuk sem hely igényes. Hiszen a kézi porszívóknak az az egyik sajátossága, hogy bárhol lerakhatod a házban, magától megáll a gép a helyén. A Dyson porszívók is kézi porszívók, ezért használatuk hatékony és kényelmes egyszerre.

Ennek ellenére a Dyson porszívó nem egy átlagos kézi porszívó. Sokkal erősebben szív, mint más gépek, amit a nagy teljesítményű Dyson Hyperdymium motorjának köszönhet. A motor súlya könnyebb, mint más porszívók motorja, ám kialakítása miatt szívó ereje sokkal erősebb.

Maga a porszívó anyaga is strapabíró

Tudtad, hogy a Dyson porszívók ugyanabból az anyagból készülnek, mint a bukósisakok? Pedig igaz, ezek a porszívók egytől egyig polikarbonátból és ABS-ből készülnek, amik széles körben ismertek ellenállóságukról.

A hétköznapi életben már foghattál a kezedben polikarbonátot, hiszen a CD lemezek is ebből az anyagból készülnek. Az építészetben tetőket, átvilágítható álmennyezeteket, medence fedést, ipari tetővilágítót, térelválasztót, ipari gépek átlátszó védőburkolatát és reklám felület hordozókat készítenek belőle.

Praktikus szűrő, ami szétszedi a nagyobb szemcséket

Rendszeresen meggyűlik a bajod azzal, hogy eldugul a porszívód szűrője a nagy méretű szennyeződésektől? A Dyson szűrője olyan technológiával van ellátva, ami szétszedi a nagyobb részecskéket. Ezáltal nem kell aggódnod a porszívó szűrőjéért, és a szívóerő is nagyobb a gépben.

HEPA filterrel az egészséges otthonokért

A Dyson porszívók mind HEPA szűrőkkel működnek, amik a legtisztább szűrést adják a porszívó szűrők között. Ahogy azt már egy előző cikkünkben említettük, a HEPA a high efficiency particulate air szóösszetétel rövidítése. Amerikában olyan szűrőket illetnek ezzel a minősítéssel, amik 99,97%-át szűri meg a levegőnek 3 szűrési eljárás segítségében.

Európában az elvárt szűrési képesség kicsit alacsonyabb, de a szűrők még így is magas tisztítást biztosítanak: a 0,3 mikron nagyságú részecskéknek a 85%-át kell megtisztítsa a szűrő ahhoz, hogy megkaphassa a HEPA minősítést. A 0,3 mikron nagyságú részecskék közé tartoznak a pollenek, a penészspórák, és más szennyeződések is. Ezáltal a HEPA szűrők használata kifejezetten praktikus olyan otthonokban, ahol kisgyermek vagy allergiás személy él. A Dyson porszívók mind ilyen szűrővel vannak ellátva.

A Porszákcentrum kínálatában különböző intenzitású HEPA szűrőket találsz: dönthetsz a 85%-os szűrési készséggel rendelkező modellek mellett, de akár 99,97%-os szűrőket is találsz! Mindezt úgy tudod megtenni, hogy nem kell bajlódnod azzal, hogy a szűrő megfelel-e a porszívód típusának: a keresőmotor már eleve úgy keres, hogy milyen szűrő felel meg neked. Ehhez csupán a porszívód gyártóját és típusát kell előzetesen beütnöd.

Amennyiben más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, nézz körül a Porzsákcentrum kínálatában: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, S-bag-ek, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz!

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.