0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

Annak ellenére, hogy sok háztartásban jobbnál jobb porszívók állnak a háztulajdonosok rendelkezésére, még így sem porszívóznak az emberek elégszer. Ennek nem minden esetben a lustaság az oka, inkább az, hogy a legtöbben nem tudják milyen időközönként célszerű porszívózni a szőnyegeket. Ebben a cikkben erre a kérdésre igyekszünk válaszolni.

Olyan szobákban, amikben sok az átjárás

A nappaliban, az előtérben és olyan helyeken, ahol sokszor megfordulunk, sokkal többször viszünk be szennyeződéseket a szőnyegre. Különösen abban az esetben, ha cipőben járunk a házon belül. Ezekben a szobákban hetente minimum kétszer kell porszívózni a szőnyegeket.

A bevitt kosz mennyiségét csökkenthetjük azzal, hogy a kinti cipőink helyett csak papuccsal járunk bent a házban, emellett a kinti ruházatunkat minden egyes hazatérés alkalmával benti ruházatra cseréljük.

Kisállatok esetén

Állatonként változó, hogy mennyi szőrt hullatnak el a szőnyegeken. Vannak olyanok, amiknél két hét után sem látszódnak szőrszálak, és vannak olyanok is, amelyeknél már az is meglátszik a szőnyegen, ha egy napig nem porszívózunk. Ennek ellenére akkor tudunk biztosra menni, ha az állat szőrhullajtásától függetlenül naponta porszívózunk.

Bizony, naponta. Ez elsőre sok munkának tűnhet, viszont ezt meg tudjuk spórolni egy robot porszívó segítségével. Egy előző cikkünkben már beszéltünk a robotporszívó előnyeiről, így ha felkeltette az érdeklődésedet, érdemes lehet a vásárlás előtt elolvasni cikkünket.

Olyan szobákban, ahol nincs sűrű átjárás

Amennyiben vannak olyan szobák a házban, ahova csak ritkán mennek be (például a vendégszobába) az ottani szőnyegeket nem kell olyan sűrűn porszívózni, mint a ház más szőnyegeit. Elég két hetente egyszer átmenni rajtuk a porszívóval, és kész is vagyunk.

Helyiségek, ahol nincsenek szőnyegek

Azokban a szobákban, amikben nincs szőnyeg, szintén kevesebbszer kell porszívózni. Elég csupán két hetente tisztítani a padlót.

Így tudod csökkenteni a port a házban

Teljesen érthető, ha nincs időd és energiád sűrűn porszívózni a házban. Szerencsére vannak olyan módszerek, amivel csökkentheted a padló koszolódását, így nem kell annyit porszívóznod.

  1. A bejárati ajtók elé helyezz lábtörlőt, és gondosan ügyelj a tisztaságukra!

A lábtörlők biztosítják azt, hogy leszedjék a cipők talpáról a külvilág szennyeződéseinek egy részét. Ezáltal sokkal kevesebb koszt viszünk be a lakásba, és a porszívózandó por is kevesebb lesz.

  1. Fürdesd sűrűn házi kedvenceidet!

A rendszeres fürdetés alapvetően is nagyon fontos kisállataink egészségének szempontjából, viszont a takarítás folyamatát is megkönnyítheti. Ugyanis minél többször fürdetjük meg az állatot, annál kevesebb szőrt és elhalt hámsejtet fog elhullatni a házban.

  1. Szerezz be egy légtisztítót!

A légtisztítók gyakorlatilag hasonló munkát végeznek, mint a porszívók: beszívják a levegőt, és megszűrik a szennyeződésektől. Általában allergiások, kisgyermekes családok, és kisállat esetén szokták ajánlani, de igazából mindenki életét megkönnyítheti egy minőségi légtisztító beszerzése.

  1. Cseréld az ágyneműt hetente!

Az ágynemű érzékeny pontja a tisztaságnak, mivel könnyen összegyűlhet benne a por és az egyéb szennyeződések. Amikor reggel kikelünk az ágyból, ezt a koszt visszük végig az egész lakáson, így érdemes minél többször cserélni az ágyneműt a tisztaság érdekében.

Amennyiben más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, nézz körül a Porzsákcentrum kínálatában: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, S-bag-ek, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz!

 

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.