0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

Porzsák nélküli porszívó: megéri beruházni rá?

 

Mindenki életében elérkezik az a pont, hogy nem tudja tovább elviselni a porszívó használatánál felmerülő problémákat.

Amikor már az összes módszert kipróbáltuk, amivel életet lehet lehelni a gépbe, és talán még a szerelő is azt mondta, hogy menthetetlen a dolog (vagy sokkal többe kerül a javítása, mint egy új gép vétele), akkor bizony új porszívóra van szükségünk. A porszívók keresése közben belefuthatunk a porzsák nélküli porszívókba is, amik több szempontból is csábíthatnak minket.

De valóban érdemes egy ilyen gép mellett dönteni?

Erre nincs egy univerzális válasz. Igazából a vásárló igényeitől függ az, hogy megéri-e megfontolni a porzsák nélküli porszívókat. Hiszen vannak, akiknek könnyedséget ad az, hogy nem kell rendszeresen porzsákot venni, és vannak, akiknek az életét megnehezíti a porszák nélküli porszívó használata.

Nézzük is, hogy mi szól a porzsák nélküli porszívó használata mellett:

Hosszútávon olcsóbb opció

Ugyan egy porzsák nélküli porszívó általában drágább áron kerül forgalomba, a kezdeti plusz költségek kifizetődnek később. Ennek az oka az, hogy fenntartása lényegesen olcsóbb, hiszen nem kell bele porzsákot vásárolni. Ebből következően azokat a költségeket megspóroljuk, amik egy porzsákos porszívó esetén kikerülhetetlennek bizonyulnak: a porzsákok árát.

Környezetbarát választás

Annak ellenére, hogy ma már vannak környezetbarát porzsák opciók, még mindig az a legjobb megoldás ilyen szempontból, ha porzsák nélküli porszívót választunk. Hiszen akármennyire is jobb választás egy papír porzsák egy mikroszálas porzsákhoz képest, a papír is terheli egy bizonyos módon a környezetet. Ezért a legkisebb karbonlábnyomot még mindig a porzsák nélküli porszívók használata hagyja.

Könnyen látható, ha üríteni kell a port

A porzsák nélküli porszívók általában átlátszó tartállyal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy belelátunk a port gyűjtő részébe a porszívónak. Emiatt nem kell megvárnunk azt, hogy a porszívó veszítsen teljesítményéből – ez jelzi általában a porzsákkal rendelkező porszívók esetében, hogy tele van a porzsák – hanem elég, ha csak ránézünk a tartályra ahhoz, hogy ellenőrizzük a por mennyiségét a porszívóban.

Érvek a porzsák nélküli porszívó ellen

Higiénés szempontból a legrosszabb választás

Amennyiben érzékeny vagy a levegő tisztaságára, nem ajánljuk a porzsák nélküli porszívókat. Ugyanis a porzsák nélküli porszívók nem egy olyan zsákkal működnek, amik a gépen belülü magukban tartják a port, hanem egy tartály segítségével, amiből könnyebben kiszivároghat a por. Ez a negatív tulajdonság mérséklődhet, ha magas minőségű gépet választasz, ám az olyan sok költséggel járhat, hogy jobb választás lehet egy porzsákos porszívó.

 

Több allergént szabadít fel

Nemcsak maga a por szabadul ki könnyebben a tartályból, hanem a benne található allergének is. Emiatt, ha allergiás személy vagy kiskorú gyermek lakik a házban, jobb választás lehet egy porzsákkal rendelkező porszívó.

Idő- és munkaigényes

A porzsákkal rendelkező porszívóknál csak annyit kell tenned, hogy időszakonként kiveszed a porzsákot, és kiüríted belőle a port. A porzsák nélküli porszívóknál már nem ilyen egyszerű a kiürítés folyamata. Időszakonként át kell mosni magát a tartályt is, ami plusz energiabefektetést igényel.

Amennyiben más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, nézz körül a Porzsákcentrum kínálatában: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, S-bag-ek, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz!

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.