0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

Könnyítsd meg a takarítást egy robotporszívó használatával!

 

A robotporszívók sokak számára sci-fi szerűnek hatnak, ami természetes. Hiszen ki gondolta volna 20 évvel ezelőtt, hogy egy gép minimális közbeavatkozással, kvázi önmagától fog tudni elvégezni egy takarítási folyamatot a házban? Egy nagyon praktikus kisgépről van szó, ami a te életedet is jelentősen megkönnyítheti. 

 

Időt spórol neked

 

A porszívózás helyiségtől függően akár egy órákat felvevő takarítási folyamat is lehet. A 21. században az embereknek erre csak szűkösen, vagy egyáltalán nincs ideje. Ugyanis annyi teendőnk van, hogy ezerfelé szakad a figyelmünk, az energiánk, és az időnk is. 

 

A terheken nagyon sokat tud könnyíteni egy robotporszívó használata. Hiszen, ha az elején megfelelően állítod be a funkcióit, a gép egyáltalán nem igényeli azt, hogy később foglalkozz vele. Így, akár egy műszak alatt is kiporszívózhatja magától az egész házat, és neked ezért a kisujjadat sem kell mozdítanod. 

 

Magától érzékeli a különböző felületeket

 

Amennyi padlófajta van a házban, annyi módon kell felporszívózni a felületet. Hagyományos porszívó esetén ezekhez a körülményekhez neked kell alkalmazkodnod. Neked kell cserélned a gép kiegészítőit, neked kell eltávolítanod az útból a nem porszívózható tárgyakat és még sorolhatnánk. 

 

Robotporszívó esetén ezekkel a teendőkkel nem neked kell foglalkoznod. Hiszen ezek a gépek több szenzorral is el vannak látva annak érdekében, hogy maguktól érzékeljék a felület változásokat (amikhez önmaguktól tudnak alkalmazkodni). 

 

Egyáltalán nem kell foglalkoznod a porszívózással

 

Hagyományos porszívók esetén nemcsak a porszívózás folyamatával kell bajlódnod, hanem a porszívó vezetékes töltésével, és a géptest elpakolásával is.

 

Ha már eleged van abból, hogy minden egyes porszívózás alkalmával húznod kell magad után a porszívónak a súlyát és folyamatosan más konnektorba kell csatlakoztatni ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni, akkor a robot porszívókat egyenesen neked találták ki.  

 

Eleve ezek a porszívók vezeték nélküli megoldással működnek, így nem kell a vezetékeket őket ide-oda helyezni ahhoz, hogy töltődni tudjanak. Viszont, ha lemerülnek, akkor sincs dolgod velük, hiszen maguktól a töltő helyükre mennek. 

 

Egyetlen egy teendőd van a robotporszívók esetében, ez pedig a bennük található porzsák cseréje. Ez a folyamat pedig minimális mennyiségű ahhoz a teendő mennyiséghez képest, ami egy hagyományos porszívó használatával jár.

 

Befér a bútorok alá 

Egy robotporszívóval többé nem kell bajlódnod azzal, hogy lenyúlj a bútorok alatti szintre, hogy onnan is fel tudd porszívózni a szennyeződéseket (ahogy azt egy hagyományos porszívó esetén szükséges).

 

Ugyanis ezek a gépek olyan kicsik, hogy akár segítség nélkül is be tudnak menni bármilyen bútor alá. Így a porszívózás folyamatához nem kell hátfájdító hajolásokat végezned: a bútorok alatti terület úgy válik tisztává, hogy igazából nem is tudatosulnak benned a munkálatok. Csak a kristálytiszta padló.

 

Kevesebbszer kell cserélned a porzsákot

 

Bizony, a robotporszívókba általában nagyobb porzsákokat szoktak gyártani, mint a hagyományos gépekbe. Ennek az az oka, hogy általában ezek porszívók többször vannak használatban, hiszen automatikusan takarítják az otthont.

 

De, ha úgy állítod be a robotporszívót, hogy ugyanolyan időközönként takarítson, mint ahogy alapvetően egy hagyományos géppel szoktál, akkor könnyedén kinyújthatod az időt két porzsákcsere között.  

Ha esetleg más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, azt is megtalálhatod kínálatunkban: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz! 

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.