0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

 

Ma már rengeteg porszívó típus áll a rendelkezésünkre: választhatunk hordozható porszívót, robotporszívót, álló porszívót és még sorolhatnánk. Mindegyik típusnak megvannak a saját előnyei és hátrányai. Emiatt csakis rajtunk múlik az, hogy melyik a legjobb választás számunkra. 

 

De az is lehet, hogy a te igényeidhez még mindig a megszokott hagyományos porszívók illenek legjobban. Ebben a cikkben összegyűjtöttük hagyományos porszívók összes jó tulajdonságát, ami alapján te is eldöntheted, hogy erre a típusra van-e szükséged. 

 

Alacsonyabb zajszint 

 

A legtöbb hagyományos porszívó sokkal halkabb más porszívó típusokhoz képest. Természetesen, ha alapvetően is idegesít a porszívózás hangja, akkor valószínűleg ez a hagyományos porszívók esetében sem fog elmúlni, viszont ezekkel a gépekkel lesz a legelviselhetőbb a porszívózás folyamata.

 

Ennek az az oka, hogy a hagyományos porszívók hangja általában nem haladja meg a 70 decibelt. Ez a hang pontosan akkora mennyiségnek felel meg, mint egy vécé lehúzása. Ergo, a legtöbb ember számára nem okoz különösebb kellemetlenséget. És akkor még nem is esett szó azokról a hagyományos porszívókról, amiket kifejezetten halka működésre terveztek. Ezen gépek hangja még a 70 decibelnél is alacsonyabb lehet.  

 

Több szinten is tudunk vele porszívózni

 

Való igaz, ebből a szempontból egy hordozható porszívó sokkal kényelmesebb. De nem mehetünk el amellett, hogy erre a célra is lehet használni ezt a porszívó típust. Hiszen a hagyományos porszívók feje egy csövön helyezkedik el. Ezt a csövet könnyedén tudjuk mozgatni, így nem csak a padlót tudjuk takarítani, hanem akár a bútorok felszínét is át tudjuk porszívózni vele.  

 

Nagyobb szívóerő

 

Általánosságban nézve a hagyományos porszívók bírnak a legerősebb szívóerővel. Emiatt könnyedén tudjuk használni szőnyegek takarításához. 

 

Viszont arra érdemes odafigyelni, hogy ezt a képességét a gépnek ne tévesszük össze a teljesítménnyel. Ugyanis a gyártók hajlamosak azzal reklámozni porszívóikat, hogy a sokezres watt teljesítménnyel rendelkező gépek megváltóként érkeznek a háztartásokba magas szívóerejük miatt. 

 

De a wattok száma nem a szívóteljesítményt hivatott jelezni, hanem a gép energiaszükségletét. Emiatt, hogyha egy magas watt számmal rendelkező gépet veszünk, az igazából csak a magas villanyszámlájára garancia. Természetesen nem alaptalan a marketing, hiszen a magas szívóteljesítmény általában sok energiát igényel. Ám ez nem azt jelenti, hogy a magas energiaigény automatikusan magas szívóteljesítményt ígér. 

Kevesebb súlyt kell cipelni takarítás közben

 

Ugyan a hagyományos porszívók súlya általában csak pár kilóval könnyebb, mint a legtöbb kéziporszívóé. Ám használat közben sokkal többnek érződik ez a különbség, mivel nem kell az egész gépet megemelni, hanem csak a csövet mozgatjuk takarítás közben.  

 

Több fajta közül válogathatsz

 

Ugyan a porszívó ipar minden területe sokat fejlődött az évek során, ennek ellenére még mindig a hagyományos porszívók között van a legnagyobb választék. Erre az a magyarázat, hogy ezek a gépek vannak a legtöbb ideje a piacon, ezáltal ezt a típust fejlesztették a legtöbbet.

 

Így hagyományos porszívó esetén óriási termékpalettából szemezgethetsz. Emellett kiegészítők széles választéka áll a rendelkezésedre, ezáltal sokkal jobban az igényeidre tudod szabni a porszívódat, mint más típusok esetében.

Ha esetleg más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, azt is megtalálhatod kínálatunkban: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz! 

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.