0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

Egyedülállóan steril környezet halk porszívózással: ismerd meg a központi porszívókat!

A porszívózás nagyon sok embernek nem tartozik a kedvenc időtöltése közé, jogosan. Hiszen hangos, folyamatosan huzigálni kell azt a fránya porszívót, és még a gép által kibocsátott szag sem kellemes. De mi van abban az esetben, ha azt mondjuk, hogy van olyan porszívó, aminél ezeket a kellemetlenségeket nem kell elviselned? Nézzük is, mit tudnak a központi porszívók!

Mi az a központi porszívó?

A központi porszívó egy olyan gép, amit ugyanúgy használunk, mint egy átlagos porszívót. Viszont több dologban is különbözik tőle: egyrészt a központi porszívó rendszerét beleépítik az épületbe, így nem kell húznunk magunk után a házban.

A rendszer maga úgy épül fel, hogy a falakba és a padlóba helyezik el az antisztatikus csőhálózatot, amik egy beépített porgyűjtő tartályhoz vezetnek. Itt a nagyobb szennyeződések a tartályban landolnak, a többit pedig kifújja a rendszer a ház teréből a szabad levegőre.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy egy ilyen gépet hogyan kell használni? Erre a válasz egyszerű: a házban futó csöveknek vannak nyílásai a falon, amikbe bele kell illesztenünk egy olyan csövet, ami ugyanolyan, mint az hétköznapi porszívók csöve, csak természetesen hosszabb.

A cső végére pedig ráillesztünk egy ugyanolyan porszívófejet, amit általában is használni szoktunk, majd bekapcsoljuk a rendszert, és neki is kezdhetünk a porszívózásnak a házban. A szívókészségét az adja a porszívónak, hogy a csőhálózatban helyet foglal egy elektromos központi porszívó készülék, ami részleges vákuumot hoz létre. Ez garantálja azt, hogy a cső felszívja a szennyeződéseket a talajról.

Zajtalan porszívózás

Mindannyian ismerjük azt a nagy zajt, amit egy hordozható porszívó ad ki magából a használat közben. Emiatt a porszívózás nagyon könnyen megzavarja a körülöttünk élők nyugalmát. Kivéve abban az esetben, ha központi porszívót használunk. Ez a szerkezet csak minimális hangot ad ki magából.

Ennek az az oka, hogy a központi porszívó szerkezet a ház legkiesőbb pontjára kerül beépítésre, például a garázsba vagy a kamrába. Így a működése nem hallatszik át olyan mértékben a ház aktívabb helyiségeibe, mint a hordozható porszívóké.

Higiéniai szempontból kiemelkedő

A hétköznapi hordozható porszívók úgy működnek, hogy beszívják a szennyeződésekkel teli levegőt, megtisztítják a gépben, és vissza is fújják a lakótérbe a tiszta levegőt. Azonban ez a „tiszta levegő” mindig fog tartalmazni magában egy minimális koszt. Még abban az esetben is, ha HEPA szűrő van a porszívóban.

Ez a jelenség a központi porszívóknál nem áll fent. Ugyanis a beszívott piszkos levegőt a tisztítás után nem a ház légkörébe fújják vissza, hanem a kinti környezetbe. Így a központi porszívó használata a leghigiénikusabb választás porszívózás terén. Amennyiben lakik a 

házban allergiától vagy egyéb légutat érintő betegségektől szenvedő személy vagy állat a házban, célszerű beruházni egy központi porszívóra.

Hosszútávon jó befektetés

Ugyan a központi porszívó beépítésének az ára borsos, de hosszútávon megtérülnek a plusz költségek. Ennek az az oka, hogy átlagosan sokkal hosszabb élettartalommal rendelkeznek, mint a hordozható porszívók, ezért nem kell bizonyos időközönként új porszívót vásárolni.

A Porzsákcentrumnál központi porszívóhoz is kínálunk szűrőket. Ha esetleg más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, azt is megtalálhatod kínálatunkban: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, S-bag-ek, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz!

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.