0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

Egy előző cikkünkben már beszéltünk arról, hogyan könnyítheti meg az életünket egy hagyományos porszívó használata. Ugyanakkor megeshet, hogy a te igényeidhez inkább egy más típusú porszívó passzol. Ebben a cikkünkben folytatjuk az egyes porszívó típusok bemutatását, méghozzá a kézi porszívóval. Nézzük is, miért érdemes kézi porszívót választanod az otthonodba. 

 

Költséghatékony árral rendelkeznek

 

A hagyományos porszívókhoz képest a kézi porszívók ára kevesebb szokott lenni. Természetesen mindkét porszívó típusnál vannak olcsóbb és drágább verziók. Viszont hogyha a teljesítményt nézzük, akkor egy kézi porszívó sokkal barátibb árral szokott rendelkezni, mint egy ugyanolyan teljesítménnyel rendelkező hagyományos porszívó. Ezáltal egy sokkal minőségibb gépet kaphatunk ugyanazért a pénzért. 

 

Akárhol tárolhatók

 

Amennyiben egy hagyományos porszívóval porszívózunk, minden egyes használat után el kell cipelnünk a súlyos gépet a ház azon részébe, ahol tároljuk a gépet. A kézi porszívóval ilyen probléma nincs hiszen igazából bárhol lerakhatjuk a házban. Ez annak köszönhető, hogy kialakításának hála kevés helyet foglal, így akár a szoba végében is elhelyezhetjük. 

 

Rövidebbé válik a takarítás

 

Porszívózás közben sokszor többször is át kell mennünk egy adott területen, mire az teljesen pormentessé válik. Ez a kézi porszívók esetében nem így van, hiszen nagyobb fejének köszönhetően elég akár egyszer is átmenni egy területen ahhoz, hogy tisztává varázsolja az adott területet. Ezáltal időt és energiát spórol nekünk.

 

Nem kell hajolgatni

 

Hagyományos porszívók használata közben a cső mozgatásával végezzük el a porszívózás folyamatát. Emiatt sokszor le kell hajolnunk, esetenként végig görnyedt háttal kell takarítanunk. Ez plusz terhet róhat a hátízületekre, ami hosszú távon károsíthatja a gerincet. Különösen abban az esetben, hogyha alapvetően is problémáink vannak a hátunkkal. 

 

Ez a probléma a kézi porszívók esetében egyáltalán nem áll fenn. Hiszen ez a porszívó típus egy felfelé mutató, hosszú karral rendelkezik, amit meghajlás nélkül meg tudunk fogni és mozgatni. 

 

Motoros porszívófej

 

A legtöbb kéziporszívóban motoros porszívófej található. Ez azt jelenti, hogy a porszívó nemcsak, hogy felszívja a szennyeződéseket a talajról, hanem automatizált kefével fel is lazítja az alatta lévő felületet, ezáltal sokkal több koszt fel tud szívni. 

Emiatt a kézi porszívók ideálisak olyan otthonokba, ahol sok vastagabb szőnyeg található a földön. Hiszen ezek a szőnyegek alapvetően is sokkal több szennyeződést hordoznak magukban, így elkél a plusz tisztító erő. 

 

Azonban arra is felhívjuk a figyelmet, hogy…

 

Alapvetően a kézi porszívóknak hangosabb a működésük

 

Amennyiben érzékeny vagy a porszívózás hangjára, érdemes lehet más porszívó típust választani. Ugyanis általában a kézi porszívók sokkal hangosabbak, mint a hagyományos porszívók. Ugyan ilyen típusból is lehet olyan gépeket találni, amik kifejezetten halk porszívózásra lettek kifejlesztve, de ezek a porszívók általában drágábbak a többi kézi porszívóhoz képest.

 

Nehezebben lehet vele bútorokat porszívózni

 

Eddig megszokhattuk azt, hogy csak megfogjuk a csövet, és szépen végig megyünk vele a bútorok felületén. Ez a kézi porszívók esetében nem így működik, ugyanis ilyenkor az egész géptestet fel kell emelnünk. Emiatt a kézi porszívókkal nehezebb takarítani a bútorok huzatát, ami problémát okozhat.

Ha esetleg más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, azt is megtalálhatod kínálatunkban: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz! 

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.