0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

Amikor új porszívót veszünk, a gépet kivéve egyből megakadhat a szemünk a különböző tartozékokon, amit a porszívónk mellé adott a gyártó. Azonban nem mindenki használja őket úgy, hogy ki tudják maxolni a tartozékokban rejlő potenciált. Pedig, ha megfelelően használjuk a porszívó tartozékokat, könnyebben és sokkal effektívebben tudjuk elvégezni a porszívózás folyamatát. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mire tudod használni a porszívó kiegészítőket.

Parketta kefe

A porszívó kiegészítői között találhatsz egy olyan kefét, amit be lehetett illeszteni a porszívó fejbe. Ez a tartozék arra hivatott, hogy a sima felületeken (például fapadlón, márványon, üveglapon stb.) ne karcolja meg a porszívó a felszínt. Parketta fejet minden felületen érdemes használni, amit nem fed szőnyeg, hiszen a műanyag porszívó fej roncsolhatja a fedetlen felületek felszínét.

Amennyiben nincs szőnyeg a házban (vagy csak nagyon kevés) akkor érdemes egy szélesebb kefét választani. Ugyanis minél szélesebb a parketta kefe, annál több területet tud megtisztítani, amitől gyorsabb lesz a porszívózás folyamata. Ám ha bútorokat is szoktál porszívózni, érdemes egy körkefébe is befektetni. Hiszen a bútoroknál vannak kisebb rések is, amiket ki kell porszívózni. Egy körkefével ezeket a részeket is meg tudod tisztítani.

Kárpit szívó fej

A kárpit szívó fej segítségével nemcsak a kárpitot, de az alatta lévő felületet is ki lehet porszívózni. Legtöbbször autók ülését szokták ezzel a kiegészítővel porszívózni, ám bútorok porszívózásánál is nagy hasznunkra tud válni.

Vannak olyan kárpit fejek is, melyek kefével érkeznek. Ezek a kárpit fejek kiválóak abban az esetben, ha például állatszőr is található a porszívózandó területen. Ugyanis a kefe mélyre hatolóan tud tisztatani, ami fellazítja az állatszőrt. De felhívjuk a figyelmet, hogy a gyártók általában kínálnak kifejezetten állatszőr elleni kiegészítőket is, amivel általában jobb hatást lehet elérni.

Résszívó fej

Ez a parketta keféhez hasonlóan a kisebb kiegészítők közé tartozik a porszívó kiegészítők között. A részszívó fejeket olyan helyek porszívózásához használhatjuk, amik nagyon keskenyek. Ilyen például két matrac közötti hely a kanapén, vagy a bútor mögötti szűk padló rész.

Sokan a bútorokat is porszívózzák a résszívó fejjel, ám felhívjuk a figyelmet, hogy erre a célra vannak sokkal effektívebb eszközök is. Ilyen a feljebb említett kárpit szívó fej, ami hatékonyabban megtisztítja bútorainkat a szennyeződésektől.

Turbófej

 

Kíváncsi vagy, hogy milyen porszívó fejjel lehet olyan tisztaságot elérni, amikkel a szállodákban találkozhatunk? Eláruljuk a titkot: a legtöbb esetben turbófejekkel takarítanak, ami nem véletlen. Ez a porszívó fej nyújtja a legerősebb tisztítást száraz porszívózás közben.

Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy egy folyamatosan forgó kefehenger valósággal kiporolja a szőnyeget porszívózás közben. Ezzel fellazít minden lerakódott piszkot és állatszőrt. Ezért ha teljeskörű tisztításra törekszel, a turbófejek ideálisak lehetnek számodra.

A Porzsákcentrum kínálatában egy egész termékkategória áll a rendelkezésedre, ha porszívó tartozékot keresel. Csupán annyit kell tenned, hogy a keresőbe beütöd a porszívód gyártóját és típusát, ezután pedig rögtön neki foghatsz a válogatásnak a porszívó tartozékok között.

Amennyiben más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, nézz körül a Porzsákcentrum kínálatában: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, S-bag-ek, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz!

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.