0 megjegyzés / - Zoltán Kovács

A porszívóknál legtöbbször két nagyobb probléma szokott felmerülni: a túlforrósodás, és a szennyeződés visszafújása. Amikor ezeket a problémákat tapasztaljuk, könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy egy idő után teljesen lemondunk a porszívónkról. Pedig a legtöbb esetben pár egyszerű módszerrel meg lehet oldani a porszívó meghibásodását. Nézzük is, hogyan!

Égett szagot áraszt a porszívó

A porszívó öve megtört vagy elakadt

A kézi porszívók nagyrésze övvel működik, hiszen ez hajtja a kefét a porszívó fejen. Könnyen előfordulhat, hogy az öv mozgását akadályozza felszívott szennyeződés, így az nem tud tovább haladni. Ennek ellenére a gép megpróbálja mozgatni az övet, aminek hatására hő keletkezhet a porszívóban. Ez a hő pedig megolvaszthatja a műanyagból készült porszívót.

Ezért ha égett szagot áraszt a porszívód, akkor elsőként a porszívó öv állapotát ellenőrizd. Amennyiben nem találsz olyan szennyeződést, ami akadályozná a porszívóöv mozgását, akkor érdemes magát az övet is megnézni. Hiszen az is előfordulhat, hogy megtört az öv, és emiatt nem tud megfelelően mozogni a porszívóban.

A forgókefe beakadt vagy eltört

Ha a forgókefe mozgása akadályozva van, akkor a gép egy idő után hőt fejt ki. Ez történhet amiatt is, mert eltört a forgókefe, de az is lehet, hogy bele került egy szennyeződés a forgókefébe, és emiatt nem tud megfelelően működni. Meghibásodás esetén érdemes kicserélni a forgókefét.

Gondok a motorral

Ha a forgókefe és a porszívó öve is megfelelően működik, akkor valószínűleg a porszívó motorjával lesz probléma. Ilyenkor mindenféleképpen érdemes szakemberhez vinni a porszívót. De esetenként jobban megéri ilyenkor már egy új gépet venni, hiszen a javítási költségek néha magasabb lehetnek, mint egy új gép vétele.

Mitől fújja ki a porszívóm a koszt?

A legtöbb esetben azért fújja vissza a szennyeződéseket a porszívó, mert nincs elég ereje ahhoz, hogy felszívja a port. A teljesítmény csökkenésének több oka is lehet.

Megtelt a porzsák

A legtöbb esetben mindössze annyi áll az eset mögött, hogy megtelt a porzsák a porszívóban. Ezért ha érzékeled a problémát, először ürítsd ki a porzsákot, majd ezután kapcsold be a gépet, és próbáld ki, hogy az ürítés megoldotta-e a kifújás problémáját.

Eltömődött a porszívó csöve

A porszívó cső nagyon könnyen el tud tömődni, ha véletlen nagyobb tárgyakat szívunk fel a porszívóval. A porszívó cső ellenőrzéséhez vegyél magadhoz egy lámpát (vagy kapcsold be a 

telefonodon a vakut), majd ezután vedd le a porszívó csövet, és világíts át rajta. Ha van benne valami, azt biztosan látni fogod.

Nem megfelelően illesztett kiegészítők használata

Egy előző cikkünknben már beszéltünk arról, hogy milyen előnyeik vannak a porszívó kiegészítőknek. Azonban ha olyan kiegészítőket használunk, amik nem illeszkednek megfelelően a porszívóhoz, akkor a porszívó nem fogja megfelelően felszívni a koszt.

Ennek az egyik lehetséges kimenetele lehet az is, hogy a porszívó valósággal visszafújja a koszt. Ezért nagyon fontos olyan kiegészítőket használni, amik a porszívónk típusához lettek gyártva.

A Porzsákcentrum kínálatában egy egész termékkategória áll a rendelkezésedre, ha porszívó tartozékot keresel. Csupán annyit kell tenned, hogy a keresőbe beütöd a porszívód gyártóját és típusát, ezután pedig rögtön neki foghatsz a válogatásnak a porszívó tartozékok között.

Amennyiben más dologra lenne szükséged a porszívózáshoz, nézz körül a Porzsákcentrum kínálatában: porzsákok, szűrők, ipari porzsákok, S-bag-ek, illatosítók és egyéb porszívó tartozékok közül is válogathatsz, így egy helyről beszerezhetsz mindent, amire szükséged van a porszívózáshoz!

 

 

0 megjegyzés

Írjon megjegyzést

Minden bejegyzés moderálás alá kerül.